HEALTHY BELGIAN WAFFLES

 • 24.08.2015 - 10:23

God morgen, kjære lesere! Dere som har lest bloggen min en stund er nok klare over at en sunn og god start på dagen er noe jeg setter høyt på listen min. Jeg elsker å lage sunnere varianter av usunn mat, og ikke minst elsker jeg å finne nye, gode oppskrifter! Dette er en oppskrift som jeg har delt tidligere, men det er en helt ny variant. Det skal ikke så veldig mye til for å gjøre frokosten litt mer spennende enn den er til vanlig. Her har jeg laget banan-pannekaker som dere finner oppskriften på i flere innlegg under kategorien mat og oppskrifter, men isteden for å lage mange små pannekaker har jeg laget tre store belgiske vafler! Jeg fulgte ikke oppskriften til punkt og prikke her, og jeg fikk dermed litt mer mat enn jeg ville ha laget meg til frokost.Jeg toppet enkelt og greit vaflene med sukrin melis og noen ferske blåbær. Ved siden av laget jeg meg ett forfriskende glass med fun saft som jeg blandet ut i farris! Mmm. 

Veldig godt, enkelt og raskt å lage. Jeg ønsker dere en super mandag!

OVERNIGHT OATS

 • 22.08.2015 - 10:02

God morgen! I går gikk dagen min i et sett, og det ble dermed ingen oppdateringer her inne. Frokosten i går fikk jeg på en annen side tatt bilder av, så da deler jeg oppskriften på den nå. På dager hvor jeg har litt dårlig tid, eller bare har lyst på havregrøt, så lager jeg av og til denne varianten som lett kan lages dagen før og spises kald neste morgen! 

Du trenger: 
40g havregryn

1ss gresk yoghurt 
1ss chia-frø
1ss peanøttsmør
litt kanel
mandelmelk

Bland alle ingrediensene godt sammen i et glass. Mandelmelken tok jeg ingen mål av, men det skal bli en litt tykk "røre". Set glasset i kjøleskapet over natten, og vips har du en deilig frokost når du står opp! Jeg toppet glasset med banan og litt honning - Mmm.

For øyeblikket er jeg på besøk hos noen venninner i Ålesund, og i går var det så mye frem og tilbake før vi endelig kom oss frem - haha. Jeg er her bare for å kose meg og for å være med på Jugendfestivalen som er denne helgen. I går tror jeg det var rundt 12 000 mennesker på stadion, og det var med andre ord ganske fult. Vi hadde det likevel veldig kjekt, så nå jeg gleder meg bare til å tilbringe resten av helgen her. God helg! 

STARTING FRESH

 • 16.08.2015 - 12:00

Heihei! For meg er frokost en gyllen mulighet til å starte med blanke ark om morgenen. Jeg liker å spise en næringsrik frokost som holder meg mett lenge og som får opp energien. I dag bestemte jeg meg for å lage til en skål med gresk yoghurt som jeg toppet med frosne bringebær, en halv banan, valnøtter, chia frø og litt honning. Mmm! En kopp med sitronvann var også veldig godt for kroppen som har fått i seg litt mye tull etter helgens festligheter. Jeg tilsetter av og til litt honning i vannet også, det er veldig godt! 

Dagen i dag skal brukes til trening, avslapping og pakking. I morgen er det tilbake på jobb for min del. Jeg ønsker dere en fin, avslappende søndag 

HAVRERUNDSTYKKER PÅ 1-2-3

 • 12.08.2015 - 10:30

God morgen, kjære lesere! For en god stund tilbake fant jeg en veldig spennende og enkel oppskrift på Eirin Kristiansen sin blogg. Det var rett og slett en oppskrift på rundstykker som man kunne lage med få ingredienser i mikrobølgeovnen. Hvem liker vel ikke ferske rundstykker på tre minutter? Because I definitely do! Jeg har gjort noen få endringer i oppskriften og alt dere trenger er 2 eggehviter, 60gr havregryn, litt salt og litt kanel. Bland alt dette sammen og form til rundstykker på fat eller i små skåler slik som meg. Putt blandingen i mikrobølgeovnen i rundt 2,5 minutter og tada! Server med ost, makrell i tomat og gjerne litt grønnsaker eller frukt for mer næring. Du kan selvfølgelig toppe dem med andre ting, men dette er bare mine favoritter. 

De er naturligvis litt annerledes enn helt vanlige rundstykker, men jeg synes de er veldig gode! De inneholder sunne karbohydrater og godt med proteiner. Dersom du ønsker en mer "flytende" røre kan du bruke tre eggehviter istedenfor to. Her er det lett å variere ved å bruke forskjellige krydder eller mel/gryn-typer. Har noen av dere testet disse før? Jeg ønsker dere en strålende onsdag - helgen er like rundt hjørnet! 

IT IS A GOOD MORNING

 • 11.08.2015 - 10:26

God morgen! I dag har jeg fri fra jobb, og har ellers ikke så veldig mye på planen utenom å ordne en del småting til New York. Tenk at det bare er 17 dager til avreise! De siste dagene har jeg blitt sittende å lese blogginnlegg fra personer som allerede har vært der, og jeg blir så utrolig inspirert og gira - haha.

Over til noe helt annet - dagens frokost. Denne frokostskålen gikk ned på høykant, så godt! Jeg er veldig motivert og inspirert til å holde kostholdet mitt så bra som mulig for øyeblikket, og det gjør veldig godt for både kropp og sjel. Jeg elsker følelsen av å føle meg skikkelig ren og frisk! 

I denne herligheten gjemmer det seg 40gr havregryn som jeg blandet med vann og laget havregrøt av. Deretter tilsatte jeg litt kanel, en spiseskje mager cottage cheese, en halv banan, en halv kiwi og litt honning. Havregrøt har faktisk vært min faste frokost i flere år, og jeg blir aldri lei! Her kan jeg variere på utrolig mange spennende måter. I tillegg tar det meg under fem minutter når jeg lager den i mikrobølgeovnen. 

Vann er også veldig viktig å få i seg om morgenen, og i dag valgte jeg å putte frosne jordbær og mangobiter i. En herlig kombinasjon i mine øyne! 

Nå skal jeg begynne på dagens gjøremål, og forhåpentligvis får jeg tatt meg en deilig treningsøkt om ikke så lenge. Jeg kjenner kroppen har lyst på en intervalløkt etter en alt for lang pause uten. Det er jo så fort gjort, og ikke minst effektivt! Jeg håper dere får en superfin tirsdag, fine 

TASTY WATER

 • 09.08.2015 - 21:19

Heihei, fine! Etter jeg kom hjem fra ferie var noe av det første jeg gjorde å lage til en vannflaske med litt sitron og agurk. Siden da har jeg supet på vann hele dagen, og jeg merker at det er positivt for både innsiden og utsiden av kroppen. Vann er så utrolig viktig å få i seg! 

En idé er å lage isbiter med biter av frukt eller grønnsaker slik at vannet får en god smak! Det er enkelt og greit å ta opp, og gjør at kroppen blir skikkelig renset. Det går selvfølgelig ann å putte ferske biter i vannet, men på dager hvor man har litt dårlig tid er det veldig smart å ha isbiter klare. 

Jeg er utrolig glad i å putte sitron, lime, agurk og ingefær i vannet mitt i forskjellige kombinasjoner. Så godt og så enkelt! Det er veldig godt med både jordbær, bringebær og kiwi også. Her kan man være kreativ!

Det er jo også veldig fint og kreativt dersom man skal invitere til middag eller andre sammenkomster. Jeg ønsker dere en fin start på den nye uken!

SUNNERE FREDAGSKOS

 • 07.08.2015 - 16:55

Heihei! Det er veldig godt å være hjemme igjen. Motivasjonen til å spise sunt og variert fremover er på topp, så da tenkte jeg at jeg like gjerne kunne dele dagens sunnere snacks med dere! Etter min mening er dette såpass sunt at det egentlig kan spises hver dag dersom man får lyst på noe lignende i hverdagen. Og dere, dette må være noe av det beste jeg har laget på veldig lenge altså - såå godt. Det falt i smak hos resten av familien også, og det er ikke alltid! Absolutt noe jeg anbefaler dere å prøve.  

- Speltlompe-chips med guacamole og hjemmelaget salsa - 

For å lage speltlompe-chipsen tar dere enkelt og greit en eller flere speltlomper som dere deler opp i ruter, jeg brukte to stykker. Deretter kan dere smelte en teskje med kokosnøttolje som dere drysser tynt over rutene før dere krydrer med valgfritt krydder. Jeg brukte en klype havsalt på hver rute. Sett ovnen på rundt 200 grader og stek dem til de er gylne. 

Guacamolen kjøpte jeg ferdig og den er laget av helt naturlige ingredienser. Det er ikke noe problem å lage en fra bunn av dersom dere heller ønsker det! Salsaen laget jeg av små tomater, litt hvitløk, litt agurk, en liten dæsj limejuice, salt, koriander og noen få spinatblader. Jeg kan tenke meg salsaen hadde blitt enda bedre med litt mynte i, men jeg fant ingen fine planter på butikken. Den ble uansett utrolig god!

Viss du har lyst til å servere dette som snacks på jentekveld eller i en annen sammenkomst kan det være en idé å kjøpe disse boksene fra Clas Ohlson slik at alle får vær sin porsjon. Disse kan du også bruke til å servere hjemmelaget søtpotet-chips eller kanskje eple-chips? Det finnes utrolig mange gode varianter. 

Har dere smakt dette før? Jeg ønsker dere en veldig fin helg! 

SUNN OG DEILIG SOMMERDESSERT

 • 24.07.2015 - 11:00

God morgen, fine dere! I går kveld etter treningsøkten min fikk jeg veldig lyst på en tykk smoothie, og etter hvert som jeg kom i gang fant jeg ut at jeg skulle lage meg en deilig, tropisk sorbet som jeg kunne spise med skje. Det eneste dere trenger er frossen frukt og bær, i tillegg til litt vann. 

Du trenger: 
80g frossen mango 

60gr frossen ananas 
160gr frosne jordbær
185gr frosne bananbiter
Vann til ønsket konsistens 

Bland alt sammen i en blender til du får ønsket konsistens. Tilsett mer vann dersom du ønsker at det skal bli en drikkende smoothie, eller mindre for en fast sorbet. Denne oppskriften er passelig for to personer, men du kan fint nyte alt selv dersom du ønsker det. Oppskriften inneholder omtrent 304 kcal, og isen kan dermed nytes når som helst i uken! 


Personlig får jeg en skikkelig sommerlig og tropisk følelse av blandingen. Jeg toppet isen min med kokosflak, og det var veldig godt sammen med sammensetningen av frukter og bær. Det er også veldig godt å toppe den med forskjellig fersk frukt, granola eller nøtter som du eventuelt kan karamellisere i litt brunt sukrin. Jeg anbefaler dere å teste ut denne på en kommende sommerdag - vi snakkes! 

TUNA WRAP

 • 23.07.2015 - 12:30

Heihei, dere! På lørdag hadde jeg meg en god treningsøkt før middag, og ønsket dermed å lage meg noe mettende, sunt og godt når jeg kom hjem. Naturligvis ville jeg ha noe som var raskt å lage, og som ikke krevde koking eller steking. Når jeg kjørte fra treningssenteret til butikken fant jeg ut at jeg skulle bruke opp litt salat som jeg hadde liggende i kjøleskapet, og det resulterte i at jeg kjøpte med meg en boks med tunfisk i vann og en ny type tortilla lefse fra Befree. 

Jeg hadde aldri laget noe med tunfisk før og jeg var dermed utrolig skeptisk til hvordan dette skulle gå. Jeg tok tunfisken ut av vannet og plasserte all fisken i en bolle som jeg krydret godt med salt og pepper før jeg skviset en god del sitronsaft over. Personlig er jeg ikke noe glad i dressing, men om jeg hadde ønsket det hadde jeg tilsatt litt gresk yoghurt. Jeg la frem en lefse som jeg fylte med en god håndfull salat, agurk og soltørket tomat. Jeg hadde også planer om å tilsette avokado for en mer kremete konsistens, men den jeg hadde hjemme var dessverre ubrukelig. Deretter tilsatte jeg halve boksen med tunfisk - og voilá! 

Jeg ble positivt overrasket over tunfisk! Dette ble en veldig sunn og god wrap som passer perfekt som en lett middag eller som lunsj. Restene av tunfisken hadde jeg i en bolle som jeg satte i kjøleskapet slik at jeg kunne lage meg en wrap dagen etterpå også. Har dere smakt tunfisk før? Og har dere noen tips til andre måter å bruke det på? 

THE FAMOUS PANCAKES

 • 21.07.2015 - 11:00

.. i dag med ny og spennende topping! Haha. Disse pannekakene lagde jeg meg til lunsj en dag der jeg ikke ønsket å bruke så veldig lang tid på å lage røren. Jeg tok èn banan, to egg, 40g havremel og litt kanel som jeg mikset sammen til en jevn røre. 

Her fikk jeg endelig prøvd ut pannekakene med fiber sirupen som jeg fortalte dere om i et annet innlegg. Sammen med litt jordbær ble dette en utrolig god kombinasjon, og retten minte meg veldig om ekte amerikanske pannekaker med sirup. 

Pannekakene inneholder godt med proteiner fra eggene, samtidig som du får i deg sunne karbohydrater fra bananen og havremelet. Dette gjør at du får energi, i tillegg til at du holder deg mett helt til neste måltid. 

Ser det ikke godt ut?? Jeg håper dere har det fint!

SATURDAY MORNING

 • 18.07.2015 - 10:06

God morgen, dere! I dag våknet jeg ganske tidlig og har egentlig bare brukt morgenen min til å slappe helt av. Etter en liten stund bestemte jeg meg for å lage noe annet enn bananpannekaker til frokost, og fant ut at jeg skulle lage til en skål med gresk yogurt isteden. Jeg toppet yogurten med litt havregryn, chiafrø, banan, jordbær og en liten dæsj friber sirup. 

Fiber sirup er noe nytt her i huset, og er en sirup med mindre kalorier og mer fiber. Jeg har allerede testet den ut på litt forskjellig, og etter min mening er den utrolig god! Denne tror jeg dere får tak i hos helsekost. 

Jeg har også lyst til å tipse dere om pinterest! Det er sikkert mange av dere som allerede bruker denne siden, men for dere som ikke gjør det så er det en "alt mulig" nettside hvor dere kan samle deres favoritt inspirasjon av for eksempel sunn mat, trening, reisetips, dokumenter for å bli mer organisert - og mye mer. Min pinterest finner dere HER

Litt senere i dag skal jeg ta meg en tur på trening, og utover det tenkte jeg å planlegge litt innlegg som skal komme på bloggen neste uke når jeg er på jobb. Dersom dere har noen ønsker må dere gjerne legge igjen en kommentar! Jeg håper dere får en veldig fin lørdag 

EVERYDAY IS PANCAKE-DAY

 • 14.07.2015 - 11:00

God morgen, fine! Som mange av dere sikkert allerede har fått med dere så er jeg helt hekta på banan-pannekaker for tiden - haha. Her i huset lages de omtrent hver eneste dag, og jeg tror ikke jeg kommer til å bli lei på en god stund. Grunnen til det er at det finnes så mange forskjellige, gode toppinger! Sukrin melis, frukt, mørk sjokolade, nøtter, lett vanilje-is, sukkerfritt syltetøy, peanøttsmør og mye mer. I helgen lagde jeg meg en deilig frokost-tallerken med disse saftige og gode pannekakene, og toppet dem med sukrin melis og masse deilig frukt og bær! En god start på dagen er veldig viktig, og disse pannekakene slår aldri feil altså. 

En fargerik, god, mettende, og ikke minst sunn frokost! Perfekt for meg som liker det søtt, men samtidig ikke ønsker å få i meg så mye usunn mat. Jeg legger ikke ved oppskriften, for den finner dere veldig lett ved å blade dere litt nedover på bloggen. Disse deler jeg nemlig titt og ofte, faktisk opp til flere ganger i uken. Nå skal jeg prøve å gi dere litt mer variasjon i oppskrifter fremover, slik at dere ikke begynner å spise pannekaker til hvert måltid slik som meg - hehe. Jeg ønsker dere en super tirsdag 

LATE LUNCH

 • 12.07.2015 - 17:05

Heihei, dere! Dagen i dag har vært som søndager flest for min del, sunn og god mat, trening og avslapping. Dagens lunsj ble så sen at jeg nesten kan kalle den for middag, men jeg skal spise det også altså - haha. Det er så lenge siden jeg har spist noe som helst med avokado, så etter dagens fjelltur bestemte jeg meg for å lage til knekkebrød med avokado og sitronvann på siden. 

Knekkebrødene er grove og glutenfrie og smakte veldig godt! Jeg brukte enkelt og greit en gaffel for å mose avokadoen, tilsatte salt og pepper, og smurte blandingen utover knekkebrødene. På toppen strødde jeg sennepsfrø, et tips som jeg tok fra Eirin Kristiansen for en god stund tilbake. 

Resten av dagen skal jeg bare slappe av og lade opp til en uke hvor jeg skal på jobb hver eneste dag. Jeg kjenner allerede at jeg gleder meg til helg igjen, haha. Jeg skal også begynne pakkingen til Hellas slik at jeg slipper å stresse med det rett før avreise. Jeg håper dere har en fin søndag! 

SUNN SJOKOLADEKAKE TIL LUNSJ

 • 10.07.2015 - 12:26

Heihei! I dag er det endelig fredag og helg noe som betyr at det er lov å kose seg litt ekstra. Jeg skeier som regel veldig ut i helgene, men i det siste har jeg prøvd å holde meg til litt sunnere alternativer i litt mindre mengder enn før. Det finnes jo så mye sunt og godt som man kan kose seg med istedenfor smågodt og potetgull i lange baner, selv om jeg tror at det også er sunt for sjelen en gang i blant. Sjokoladekaken som dere ser på bildet har en myk kjerne og smaker av mørk, fyldig sjokolade. Det er enkelt og greit en av ferdigpakkene til funksjonellmat som du putter i en kopp eller en liten form og tilsetter litt melk eller vann i. Inn i mikrobølgeovnen i ett minutt og voilà! 


Jeg elsker blandingen av sjokolade, jordbær og banan! Det går nok fint an å servere denne kaken med litt lett-is og peanøtter, for en mer dessertliknende rett. God helg, fine dere! 

BANANA PANCAKES FOR DINNER

 • 29.06.2015 - 17:26

Heihei! Etter første dag i ny jobb kom jeg hjem til en rumlende mage som gjerne ville ha noe godt og mettende. Jeg bestemte meg for å lage banan pannekaker, både fordi det inneholder masse god næring, men også fordi det er utrolig godt. Det er også veldig raskt og enkelt å lage, noe som definitivt er et pluss dersom man er sulten. 

Du trenger: 
1 banan
1 egg 
2ss havremel
1ts bakepulver
litt honning
2ss gresk yogurt

Bland alle ingrediensene godt sammen, gjerne med en stavmikser, slik at det blir til en jevn og fin røre. Stek på middelsvarme i kokosnøttolje og snu etter et par minutter. Server gjerne med litt sukrin melis eller honning på toppen! Nam :-) Litt frukt på siden er prikken over i'en og gjør at det blir enda litt mer mettende og varierende i smak. Jeg kunne også lett laget disse pannekakene som en dessert og servert dem med lett vanilje-is og litt smeltet mørk sjokolade. Her er det bare fantasien som setter grenser! Jeg håper dere har hatt en fin mandag så langt, og at dere får en fin start på uken 

BLACK BEAN BROWNIES

 • 12.06.2015 - 09:24

Hei! For et par dager siden bestemte jeg meg for å lage en sunnere versjon av brownies. Mange av dere er kanskje skeptiske til å bruke bønner i oppskriften, men det gjør bare at kaken får akkurat passelig "fudge-aktig" konstistens. Jeg tok utgangspunkt i to forskjellige oppskrifter, og lagde min egen ut i fra de to. Dem finner dere HER og HER.  


Du trenger: 
50g havremel
30g kakaopulver (jeg brukte 100% rå kakao)
340g svarte bønner (2pk fra gogreen)
3ss sukrin gold
3ss honning
2 egg
1ts bakepulver
Frøene fra en vaniljestang
100g mørk sjokolade (jeg brukte 70%)
En klype salt
2 store ts med kokosnøttolje

Start med å vaske bønnene godt og "mos" dem deretter med en kjøkkenmaskin eller en stavmikser. Etterpå tilsetter du resten av ingrediensene utenom den mørke sjokoladen, den hakker du i litt store biter som du tilsetter i deigen helt til slutt. Enkelt og greit! Sett den i ovnen på 180 grader i 20min, og avkjøl i kjøleskap over natten. Dette er absolutt en sunnere versjon av den vanlige brownien, og jeg synes det er så spennende å finne slike gode alternativer! Denne går det helt klart fint å ta et stykke av i hverdagen dersom søtsuge skulle melde seg. Den er mektig, og kan gjerne kombineres sammen med litt is og banan - nam! Ellers kan du også tilsette nøtter i blandingen dersom du ønsker det. 

Jeg ble veldig fornøyd med resultatet, og kommer definitivt til å lage denne igjen! Jeg la bitene i fryseren slik at jeg enkelt kan ta opp et stykke dersom jeg får lyst på noe godt, hihi. God helg, fine  

SUNNERE JORDBÆRMUFFINS

 • 10.06.2015 - 10:29

Heihei, dere! For et par dager tilbake eksperimenterte jeg litt på kjøkkenet og kom frem til disse deilige jordbærmuffinsene. De er fulle av god næring, og kan fint spises på hverdagene for dere som ønsker å velge sunnere alternativer. 

Du trenger: 
100g havremel
50g fiberfin
1ts bakepulver
1ss chiafrø
Valgfri søtning etter smak
2egg
Melk 
Jordbær 
Mandler 

Bland sammen havremel, fiberfin, bakepulver, chiafrø og søtning i en bolle. Du kan selvfølgelig bruke andre typer tørrvarer dersom du ønsker det! Jeg brukte sukrin gold som søtningsmiddel, men dersom jeg hadde hatt honning i skapet hadde jeg nok gått for det i steden. Tilsett egg og melk til ønsket konsistens og bland alt godt sammen. Fyll deretter bunnen av muffinsformene med deigen, legg et lag med jordbær-biter, fyll deretter opp med deigen og topp med mer jordbær og hakkede mandler. Jeg brukte frosne jordbær som jeg hakket opp i biter, og det fungerte veldig fint. 

Andre eksempler på ingredienser som kan kombinerest er kanel, banan, mørk sjokolade, valnøtter, epler, blåbær og peanøttsmør. Neste gang tror jeg det blir en blanding av banan, mørk sjokolade og peanøttsmør - nam! 

Ønsker dere en fin dag videre!

SMOOTHIEBOWL

 • 01.06.2015 - 16:41

Heihei, fine! I dag fikk jeg plutselig litt dårlig tid til å lage meg lunsj, så da bestemte jeg meg for å lage denne deilige smoothie-skålen. Jeg blandet enkelt og greit sammen frosne jordbær, bringebær og bananbiter sammen med litt vann til jeg fikk ønsket konsistens. Jeg toppet skålen med en banan og litt mandler, nam! Dette er så enkelt, og ikke minst utrolig godt. 


Topp gjerne med supermat som chiafrø eller cacao-nibs dersom dere har det tilgjengelig! Ellers er både bær og nøtter utrolig godt både for å øke næringsinnholdet og for å gi en god og variabel konsistens. Jeg kommer nok til å lage dette både titt og ofte når sommeren kommer, for hva er vel bedre en smoothie på slike dager? Det er ikke mye, hihi. Ønsker dere en fin mandag og start på uken!  

SOMETHING SWEET

 • 30.05.2015 - 21:33

Heihei! Etter at jeg var ferdig med seks timer på jobben i dag kjente jeg at kroppen lengtet etter noe søtt, haha. Jeg tok en kjapp tur innom butikken og før jeg viste ordet av det stod jeg på kjøkkenet klar for å lage noe godt. Denne ble vel og merke litt for søt syntes jeg, så jeg anbefaler at dere smaker dere frem underveis. 

Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle dette, men om dere setter den en liten stund i fryseren, kan jeg tenke meg at det hadde blitt en veldig sunn og god banan-is! Det skal jeg prøve neste gang :-) Jeg puttet to frosne bananer, fem dadler og ca 20 gram mørk sjokolade uten sukker i blenderen. Som sagt ble det litt for søtt for min smak, så smak dere gjerne frem med dadlene.Det er tross alt helg, så kroppen får selvsagt påfyll av både sjokolade og andre ting også, hihi. Nå skal jeg straks ut for å møte noen venninner, og det skal bli så koselig! Ønsker dere en kjempefin lørdagskveld 

AFTER SCHOOL PLEASURES

 • 29.05.2015 - 16:55

Hei! I dag var det utrolig deilig å komme hjem fra skolen å kunne si meg ferdig med min andre eksamen. Tenk nå har jeg bare to igjen før sommerferie, jippi! Jeg kuttet opp en mango, fant frem noen druer og koset meg med litt mørk sjokolade mens jeg slappet av med noen youtube-filmer. Små gleder, dere. 

- Celebrating that I have finished my second exam - 

Weheartit er og forblir en favoritt når det kommer til inspirasjon og fine bilder, så det tok jeg meg også litt tid til mens jeg gomlet på noen ritz-kjeks - haha. Nå har jeg tatt litt bilder til bloggen, og jeg gleder meg til å blogge mye for dere i tiden som kommer. Jeg håper i alle fall at tiden strekker til, for det er jo så gøy! Hihi. Veldig hyggelig at dere er flinke å kommentere selv om bloggingen ikke har vært på topp, det setter jeg stor pris på! Vi snakkes 

THE PERFECT START

 • 21.05.2015 - 10:43

Hei! Tenk at det allerede er torsdag, og at helgen er rett rundt hjørnet - deilig. Helgen min kommer nok til å bestå av endel lesing til eksamen, men jeg gleder meg egentlig bare til å bli ferdig med det, hihi. For meg er det utrolig viktig å passe på kostholdet ekstra godt nå som eksamenene kommer på rekke og rad, både slik at energien holder seg oppe og slik at hjernen får i seg god næring å jobbe med. Havregrøt er utrolig sunt og godt, og kan varieres på veldig mange måter. Med andre ord er det noe jeg ser på som en perfekt start på dagen nå i eksamensperioden. I dag lagde jeg en variant med eple, kanel og honning, og det gjorde veldig godt for både kropp og sinn. 

Jeg tok enkelt og greit å fjernet skallet av et eple, og kuttet det opp i små biter og tilsatte litt vann før jeg puttet det i mikrobølgeovnen til jeg fikk ønsket konsistens. Jeg kan tenke meg at det kanskje er enda bedre om man moser eplet inn i grøten! Videre tilsatte jeg 30-40gram havregryn sammen med eplene i tillegg til litt mer vann og en god klype kanel. Jeg satt blandingen tilbake i mikrobølgeovnen i rundt to minutter, og til slutt tilsatte jeg en liten dæsj honning på toppen. Nam! 

Og hvor smarte er ikke desse små posene med  "dagens dose"? Jeg fikk dem av fadderen min sammen med mye annet godt til russefeiringen, så snilt! De inneholder både tørket frukt, nøtter og mørk sjokolade, og er helt perfekte som et lite mellommåltid i en travel hverdag. Posene kommer nok godt med under eksamensforberedelsene også tenker jeg!- The perfect breakfast during finals - 

Bloggen ble veldig ned-prioritert i russetiden, men fremover skal jeg gjøre så godt jeg kan å få inn noen innlegg her og der. Jeg trives jo veldig godt med å blogge, i alle fall når det er flere av dere som titter innom hver dag selv om jeg ikke oppdaterer! Det er veldig koselig å se altså. Nå skal jeg slappe litt av mens jeg oppdaterer meg på youtube, haha. Blir jo liggende til langt på natt når jeg først begynner med det. Deretter blir det skole etterfulgt av en tur på jobb. Ønsker dere en super torsdag! 

WHAT'S COOKING

 • 20.05.2015 - 16:20

Heihei, dere! I går fant jeg ut at dagens middag skulle bestå av quinoa, men jeg var litt tom for ideer til en hel rett. Da tok jeg turen innom pinterest, og vips så var middagen i boks :-) Det var utrolig enkelt å lage, og det tok meg under 10 minutter å tilberede retten. Det som var så utrolig greit var at jeg hadde mesteparten av ingrediensene i hus, i tillegg til at jeg fint kunne bruke ønsket mengd isteden for mengden som var oppgitt i oppskriften uten at det ble noe tull. 

- Mexican vibes in my kitchen! Recipe HERE

Nå sitter jeg mett og god, og gleder meg til en liten treningsøkt i kveld. Det tror jeg kommer til å gjøre godt for både kropp og sinn etter en hard russetid, for ikke å snakke om en alt for lang treningspause - haha. Det duftet i alle fall kjempegodt i hele huset, så denne anbefaler jeg dere om dere er ute etter noe som er super enkelt, næringsrikt og godt. Håper dere har det fint! 

BRAINFOOD

 • 23.04.2015 - 12:46

Heihei, dere! Midt opp i prøvelesingen og siste innspurt som kanskje består av lite tid til både trening og søvn, er det ekstra viktig at kroppen får i seg nok næring. Det merker jeg godt selv, så i denne perioden prøver jeg å holde kostholdet mest mulig i sjakk. Smoothier er enkle å lage, og ikke minst enkle å stappe fulle med næringsrike ingredienser. Denne under er utrolig god, i tillegg til at den kan være et godt alternativ til godis da den er ganske søt. 

Du trenger: 
En banan
En halv avokado
2ss 100% kakao 
Litt honning
Mandelmelk til ønsket konsistens

Bland godt sammen og topp med nøtter, vanilje-yogurt eller musli for en litt mer mettende smoothie - voilà!Andre gode alternativer er grønnsaker med hummus eller tzatziki, frukt eller hjemmelagde muslibarer. Mørk sjokolade er også veldig godt å ha dersom søtsuget skulle melde seg. Både banan, eple og selleri er kjempegodt sammen med litt peanøttsmør - u should try it! 

FRENCH TOAST FOR LUNCH

 • 21.04.2015 - 13:30

Heihei! Arme riddere er utrolig enkelt og godt, og om man ønsker kan man lage en sunnere versjon slik som jeg gjorde i dag. Bland sammen ett egg, en eggehvite, kanel, sukrin gold og litt mandelmelk. Legg noen grove brødskiver i blandingen og la den trekke godt inn. Deretter er det bare å steke og nyte! 

Med litt ferske bringebær på toppen, og litt sukrinmelis så ble dette en skikkelig smaksbombe. Nam! 

HEALTHY BAGEL FOR BREAKFAST

 • 18.04.2015 - 08:38

God morgen, dere! I dag var jeg oppe allerede halv syv, og bestemte meg for å starte dagen med en god lørdags-frokost i sengen. Jeg brukte en fullkorns-bagel som jeg kjøpte på matvarebutikken, og fylte den med avokado, egg, salt og pepper. Litt bringebær på siden, og en kopp grønn-te gjorde virkelig susen.

Under her ser dere litt av den nye almanakken min som jeg er så fornøyd med! Det er virkelig et must-have for meg som skriver lister om alt og planlegger til hver minste detalj, haha.I dag har jeg litt forskjellig på planen, men først og fremst skal jeg nyte morgenen en liten stund til. Ønsker dere en super lørdag!

COUSCOUS SALAD

 • 09.04.2015 - 22:57

God kveld! Jeg har dessverre veldig lite tid til bloggen om dagen, og det er mye på grunn av skolearbeid og jobb. Ellers er det mye annet som skjer også, så det kommer nok til å bli få oppdateringer fra meg frem til skolen er ferdig - men jeg skal gjøre så godt jeg kan! Jeg ser jo at det er flere av dere som fortsatt titter innom daglig, og det er utrolig gøy.

I dag hadde jeg litt ekstra god tid til å lage meg en god lunsj, og da bestemte jeg meg for å lage couscous-salat. Det er utrolig enkelt og godt, og en stor favoritt hos meg! Jeg blander enkelt og greit sammen ruccolasalat, couscous, paprika, agurk, nøtter, sukkererter og fetaost. Couscousen tar rundt sju minutter å lage, så mens den koker kutter jeg opp grønsaker, og jeg er dermed ferdig på ti minutter. 

Et lite tips er å lage flere porsjoner når du først lager salaten, da har du deilig lunsj noen dager fremover! Jeg gjorde det i dag, og jeg gleder meg allerede til lunsj i morgen, hihi. Har dere en lunsj-favoritt? Håper dere har det fint! 

BENEFITS OF DRINKING GREEN TEA

 • 26.03.2015 - 11:49


♥ Grønn te inneholder antioksidanter som styrker immunforsvaret og tennene våres 
♥ Kan være med på å øke forbrenningen dersom du får i deg flere kopper daglig
♥ Gjør godt for huden
 
♥ Kan redusere risikoen for alvorlige sykdommer
 
♥ Inneholder ingen kalorier, og kan dermed hjelpe deg å gå ned i vekt 
 
♥ Inneholder en liten mengde koffein som kan øke prestasjonsevnen

Personlig er jeg kjempe glad i grønn-te, og jeg drikker minst tre kopper daglig. At teèn inneholder så mange helsefremmende fordeler er bare et stort pluss. Et lite tips er å tilsette enten sitron eller honning, for en søtere eller litt mer syrlig smak! Pleier dere å drikke grønn-te?

SMOOTHIE FOR BREAKFAST

 • 25.03.2015 - 10:20

God morgen! På dager der jeg har god tid om morgenen er jeg veldig glad i å starte dagen med en smoothie. På slike dager drar jeg som regel på trening etter den lette frokosten, og fyller deretter på med et stort, varmt og godt måltid etterpå. Det er en perfekt start på dagen om dere spør meg! Men jeg er også veldig glad i å lage smoothier dersom matlysten ikke her helt på topp, eller viss jeg bare ønsker å få i meg litt ekstra næring. Jeg kommer som regel tilbake til den samme smoothie-oppskriften, og i det siste har jeg bare endret den litt for å øke næringsinnholdet. 

Oppskrift: 
En god dose frosne jordbær
En banan
En spiseskje chiafrø
Mandelmelk til ønsket konsistens

Bland enkelt og greit alt sammen i en blender, og frokosten er servert! Raskt, enkelt og sunt - akkurat slik jeg liker det. Jeg har egentlig aldri vært en fan av å bruke melk i smoothier, men i denne synes jeg det fungerer veldig bra.  

Har dere noen gode smoothie-oppskrifter å dele? Ønsker dere en super dag!

SUNN SJOKOLADE PÅ 30 MINUTTER

 • 16.03.2015 - 12:50

Heihei! Beklager fraværet på bloggen i det siste, men når dagene består av skole, jobb, trening og lekser, så har jeg faktisk ikke noe spesielt å dele her. Jeg har likevel tatt litt bilder som jeg kommer til å dele når jeg har tid.

Uansett! Jeg regner med at jeg ikke er den eneste som er glad i sjokolade, hihi. Men av og til kan det dessverre bli litt for mye av det gode, og da kan det være godt å ha sunnere alternativer på lur. Oppskriften som jeg skal dele med dere i dag har jeg selv prøvd flere ganger, og jeg synes den er veldig god! Ingredienser: 

♥ 2ss kokosnøttolje - er en utmerket kilde til sunt fett, og kan faktisk brukes som en god fuktighetskrem også! 

♥ 2ts 100% kakaopulver - inneholder antioksidanter, og er en god kilde til fiber. 

♥ 1-2ts Honning - inneholder flere mineraler og næringsstoffer, og kan godt nytes i små mengder. 

Varm kokosnøttoljen i mikroen til den smelter, og tilsett deretter kakaopulver og honning. Putt blandingen i valgfrie former, og sett den i fryseren i minst 30 minutter. Dere kan tilsette både peanøttsmør, nøtter, gojibær  eller noe helt annet for en mer spennende variant. Jeg fikk 8 store biter av oppskriften. Håper oppskriften faller i smak! Ønsker dere en super uke :-) 

HEALTHY CHOCOLATE WAFFLES FOR BREAKFAST

 • 07.03.2015 - 09:45

God morgen! I dag var denne frøkna oppe allerede klokken åtte, og formen var mye bedre enn i går. Siden det er lørdag og helg, så bestemte jeg meg for å lage til en skikkelig god frokost. Det ble til at jeg laget vafler med sjokoladebiter, som jeg serverte med masse jordbær og litt mer sjokolade. Oppskriften finner dere under.Du trenger(3-4 vafler): 
En banan
1 egg og èn eggehvite  
60gr tørrvare(jeg brukte 40gr havremel og 20gr mandelmel)
1ts honning
1/2ts bakepulver
Mørk sjokolade

Bland enkelt og greit sammen alle ingrediensene og tilsett noen biter mørk sjokolade i deigen dersom du ønsker det. Jeg brukte 86% sjokolade, da denne er litt sunnere enn for eksempel melkesjokolade. Stek vaflene til de er gjennomstekte, og server med frukt eller bær. For å lage sjokoladesausen blandet jeg to knekk sjokolade og en teskje honning, puttet blandingen i mikroen i 30sek - og ta da. Det gjorde att sjokoladen ble litt søtere, og litt mer flytende. Definitivt en lørdagsfrokost jeg skal lage flere ganger altså, for dette var virkelig en deilig start på dagen. Alt handler om balanse vet dere :-) Håper dere får en deilig lørdag, og at dere spiser en god frokost - hihi. Vi snakkes! 

CALLING IN SICK

 • 04.03.2015 - 09:30

God morgen! Husker dere jeg sa at jeg begynte å bli syk her om dagen? Vel, det ble dessverre ikke noe bedre. I dag ble jeg hjemme og startet dagen med masse god næring, og med det satser jeg på at kroppen blir frisk som en fisk om ikke lenge. 

Jeg laget havregrøt av 40gr havremel og litt mandelmelk som jeg enkelt og greit puttet i mikroen i 90 sekunder. Deretter toppet jeg den med sukrin, kanel, blåbær, banan, bringebær og mandelflak. En skikkelig næringsbombe om jeg kan kalle den det, haha!

Jeg drikker også utrolig mye grønn te om dagen, det er jo så godt! Og ikke minst er det kjempe deilig med noe varmt i halsen når den ikke spiller helt på lag :-)


Resten av dagen skal jeg prøve å slappe av mest mulig, og så håper jeg at dette går fort over. Ønsker dere en kjempefin onsdag! 

MONDAY LUNCH

 • 02.03.2015 - 12:45

Heihei, dere - og god mandag! Jeg våknet dessverre med vond hals i dag og håper virkelig ikke jeg kommer til å bli syk, for det har jeg absolutt ikke tid til. På slike dager er det etter min mening ekstra viktig å fylle kroppen med god næring og vitaminer, og bare håpe på at det går raskt over. Dermed ble lunsjen i dag ganske enkel, men sunn og næringsrik. To grove knekkebrød med makrell i tomat, vann med lime og så tok jeg meg også en appelsin etter jeg hadde tatt bildene. Nam! Håper dere får en fin start på uken!

SMOOTHIEBOWL

 • 01.03.2015 - 09:45

God morgen! I dag våknet jeg allerede før klokken åtte, og var opplagt å klar etter hele ni timer søvn - deilig. Frokosten i dag ble en smoothiebowl, altså smoothie i en bolle med mye deilig topping. Jeg laget smoothien min av frosne jordbær og en banan, og toppet det hele med banan, havregryn, granateplekjerner og mango. Virkelig en deilig start på søndagen! I dag har jeg planer om å trene, og deretter må jeg nesten rydde litt til den kommende uken.Pleier dere å lage dere ekstra god frokost på søndager? Vi snakkes!

GREEN SMOOTHIE

 • 20.02.2015 - 10:43

God morgen! Jeg har faktisk aldri prøvd meg på grønne smoothier før, så i dag bestemte jeg meg for å teste det ut. Den ble faktisk overraskende god, og kommer definitivt til å bli laget flere ganger. Oppskriften finner dere under bildet. 

En kiwi
 
En banan
 
En god håndfull spinat
 
Litt limejuice
 
1-2 dl vannBland enkelt og greit alt sammen i en blender, så er den klar på 1-2-3. Bruk gjerne to kiwier dersom dere ønsker en sterkere kiwi-smak! Den er aller best kald, så sett den gjerne i kjøleskapet en liten stund eller tilsett noen isbiter. 

Har dere noen gode oppskrifter på grønne smoothier? 

READY FOR WORK

 • 19.02.2015 - 09:17

God morgen, dere! I dag har jeg først og fremst en åtte-timers jobbvakt på Floyd, og deretter har jeg litt tid hjemme før jeg skal jobbe på kafèen i kveld. Med andre ord trenger jeg masse næring for å komme meg gjennom dagen, hihi. Til jobb i dag har jeg pakket med meg mango, peanøttsmør og banan sandwich, sandwich med avokado og en banan - nam! Litt sitronvann er også godt å ha.

 

Senere i dag kommer siste det siste innlegget fra London, så da blir det litt mer "normal" blogging igjen :-) Ha en super dag! 

Just another delicious breakfast

 • 18.02.2015 - 10:14

 

God morgen! Frokosten i dag var utrolig god, så nå sitter det en glad og fornøyd jente bak tastaturet, haha. Det ble enkelt og greit knekkebrød med èn avokado som jeg moset, tilsatte salt og pepper, og fordelte utover. Jeg toppet det med litt sennepsfrø, noe som virkelig setter prikken over i-en. På siden lagde jeg en smoothie av en banan, litt jordbær og vann. Nå er jeg med andre ord veldig klar for å ta fatt på dagen! På planen står en treningsøkt etterfulgt av en liten jobbvakt.

Ha en fin dag! 

KEEPING IT COLORFUL

 • 17.02.2015 - 10:15

Heihei! Da var tirsdagen allerede i gang, og for meg startet den ganske tidlig med tanke på at jeg har feie. Det er så deilig å stå opp litt tidligere enn man må og kose seg litt ekstra på morgenkvisten! For meg er dette utrolig viktig, og jeg liker veldig godt å ta meg tid til å lage god frokost, og noen ganger til å trene. I dag laget jeg meg havregrøt av 40gr havregryn og litt mandelmelk som jeg toppet med en spiseskje cottage cheese, sukrin og kanel. På siden hadde jeg en halv mango, litt druer og ett glass med grapefrukt-juice. Så deilig med friske farger på frokostfatet! På ipaden fant jeg frem weheartit, og brukte litt tid til å finne inspirasjon for dagen. Håper dere får en fin tirsdag 

MONDAY BREKKIE

 • 16.02.2015 - 12:21

God morgen, dere! Mandag og vinterferie er en deilig kombinasjon her i huset. Nå er frokosten i magen, og jeg er klar for å kick-starte mandagen - og uken, med en treningsøkt. I dag har jeg planer om å handle inn litt mat til uken, og planlegge litt hva som ellers må gjøres. Ønsker dere en kjempefin mandag, og ikke minst vinterferie dersom dere har det!

BREAKFAST AND VOGUE

 • 08.02.2015 - 11:28

God søndagsmorgen, dere! Dagen startet med en liten oppmerksomet til mamma, og det tror jeg hun satt veldig pris på. Utenom det har jeg allerede startet på dagens gjøremål, og sitter godt plassert ved skivepulten hvor jeg skal skrive to oppgaver som skal leveres senere i dag. Deretter må jeg pakke ut fra Berlin og inn til London, haha. Klager ikke på sistnevnte da!

Dagens frukost ble deilig havregrøt av 40gr havremel og mandelmelk, toppet med banan og økologisk peanøttsmør. Er vel gøy å se at jeg faktisk spiser noe annet enn pannekaker om dagen også, haha. Ønsker dere en kjempefin søndag 

FAVOURITE

 • 05.02.2015 - 11:48

Heihei! Nå er jeg en liten tur innom hjemmet, før jeg skal tilbake til skolen og deretter til jobb. På lange dager som dette synes jeg det er ekstra viktig med en god lunsj, og i dag ble det bananpannekakene som jeg fortsatt spiser hele tiden, haha. Det er vell på tide å eksperimentere litt mer med lunsjen fremover, så jeg satser på å finne noen nye favoritter i ferien når jeg har god tid. 

Pannekakeoppskriften finner dere HER. I dag tilsatte jeg også en spiseskje chia-frø for litt ekstra næring!  

Har dere noen lunsjfavoritter? 

IHERB NEWS

 • 03.02.2015 - 18:23

Heihei! For et par dager siden hentet jeg et par iherb pakker, og i dag tenkte jeg enkelt og greit å vise dere hva de inneholdt.

♥ Kokkosnøttolje er noe jeg er glad i å bruke i steden for vanlig olje. Det fungerer minst like bra, smaker ingenting og er mye sunnere for kroppen. Dere kan kjøpe den HER

♥ Chiafrø har jeg snakket om før, men kort sagt er det frø som inneholder mange sunne fordeler og som man kan bruke til utrolig mye. Eksempler er i havregrøten, i chiapudding, i smoothier og så videre. Desse kan dere kjøpe HER

Sist, men absolutt ikke minst - questbarer. For dere som kanskje ikke har hørt om desse, så er det proteinbarer som har et sunt og næringsrikt innhold og som smaker kjempegodt. Denne smaken var ny for meg, men ble kjapt en av favorittene mine. Questbarene er kjempegode etter et par minutter i stekeovnen eller mikroen. Dere kan kjøpe desse HER

Jeg venter faktisk på enda en pakke, og tenker at jeg skal lage en iherb guide om ikke så lenge for å dele litt tips og triks angående denne siden. Jeg og mamma har prøvd veldig mye forskjellig, så da kommer jeg til å dele alt fra mat til skjønnhetsprodukter som jeg er fornøyd med. Er det noe dere kan være interesserte i? Håper dere har en fin tirsdag

Thursday lunch

 • 29.01.2015 - 11:55

Heihei! I dag ble det bananpannekaker til lunsj igjen, og det var minst like godt som sist! Jeg har blitt helt hektet på pannekaker i det siste, det jo så enkelt og godt. Dersom dere ønsker å se oppskriften kan dere klikke dere inn HER. 

Nå skal jeg straks ta turen tilbake til skolen, og deretter blir det en liten tur til Julie før jeg skal hjem og pakke. Senere i kveld kommer forresten sminkevideoen mest sannsynelig! Håper dere har en fin dag :-)

BANANA PANCAKES

 • 25.01.2015 - 12:32

God morgen, dere! I dag ble frokosten litt vel sen, men det er akkurat slik jeg liker det på søndager. Jeg bestemte meg for å teste ut en annen type pannekaker, og de ble så gode! Med en deilig smak av banan og kanel skal disse definitivt lages flere ganger. Bland sammen ingrediensene under og stek dem på medium varme. De var litt vanskelige å snu, men smaken er den samme uansett hvordan de blir seende ut :-)

Ingredienser: 
1 banan 
1 egg 
1 eggehvite 
litt kanel 
2ss havremel 
litt vann eller melk til passelig røreHåper dere koser dere og har en super søndag! 

 

healthier cookies

 • 23.01.2015 - 23:01

God kveld! Nå som helgen er her er det viktig å kose seg mens man kan, men i dag valgte jeg litt sunnere alternativer. Det skal sies at jeg har stappet i meg en liten pakke med karameller også, men da skader det i alle fall ikke med litt næring etterpå - haha. Jeg var ikke 100 prosent fornøyd med kjeksene, men de gikk likevel kjapt ned. Dersom dere ønsker å lage dem trenger dere bare om å blande ingrediensene godt sammen, ta en spiseskje å form små rundinger på et bakepapir, og eventuelt tilsett mørk sjokolade, valnøtter eller hva dere måtte ønske. Sett ovnen på 175 grader og la dem stå i 12-15min. Jeg anbefaler dere å legge dem på rist rett etter dere har tatt dem ut av ovnen og la dem kjøle seg ned i minimum en halv time for at de skal bli sprø. 

Du trenger: 

 2 eggehviter 
3ss med sukringold/sukrin - alt etter hva du foretrekker
1-2ss sjokoladeprotein
1ts 100% kakao
3ss havremel
1/2ts vaniljesukker
Evnt mørk sjokolade, valnøtter eller annen topping
 

Håper dere har en fin kveld! 

So good

 • 19.01.2015 - 13:04

Heihei! Tenkte jeg skulle starte mandagen og uken med å dele oppskriften på en sunn og god banan- og sjokolademilkshake som jeg er veldig glad i! Denne kan brukes som ettertreningssnacks, mellommåltid eller en lett frokost. 

 

Du trenger: 
En banan
En teskje kakaopulver(100%)
1-2ss sjokoladeprotein
Valgfri melk 

Bland alt sammen og tada! 


Enkelt og greit, og veldig godt! Ha en fin mandag videre 

SUNDAY BREAKFAST

 • 18.01.2015 - 13:20

God morgen! I dag våknet jeg for et par timer siden, og startet deretter rett på frokosten. Det ble pannekakene som jeg fortalte dere om i et innlegg for ett par dager siden, med andre ord en veldig bra start på dagen. Det var veldig godt med noe sunt og næringsrikt etter en ganske så usunn helg, og litt sitronvann gjorde virkelig susen. 

Nyt søndagen da, dere 

 

Brunch

 • 15.01.2015 - 13:42

Hei! Jeg har dessverre vært litt småsyk hele uken, og i dag våknet jeg opp med helt opphovnet hals og en slapp kropp. Når man våkner opp syk, så er ikke mat det første man tenker på, og dermed ble det litt sein frokost/lunsj på meg i dag. Jeg tenkte å lage en kyllingsuppe, men siden vi bare hadde kalkun så ble det brukt isteden! Næring er viktig for at kroppen skal kunne bli frisk, men i tillegg er det også godt med noe varmt dersom man har en sår hals. Til suppen brukte jeg bare ting vi hadde i huset, og det tok ikke lang tid å lage den. Sunt og godt! 

For å lage suppen brukte jeg gulrot, selleri, kalkun, rød paprika, eggenudler basert på fullkorn, 2 hønsebuljonger, rødløk, kyllingkrydder, litt pepper, litt sitronsaft, pittelitt ingefær og en liter med vann. Jeg målte ikke opp noe spesielt, men puttet alt opp i en panne og lot det koke opp. På siden hadde jeg en kopp grønn te med sitron og to grove rundstykker som mamma har laget. Blir jeg ikke frisk nå så vet ikke jeg altså, hihi. 

Flere som ikke er helt i form?

Dinnertime

 • 14.01.2015 - 19:45

Heihei! Nå er jeg endelig hjemme fra en lang dag bestående av både skole og jobb. Og hva er vell bedre enn et godt måltid etter å ha knasket på knekkebrød i en hel dag? Jeg fikk oppskriften med en venninne tidligere i dag, og måtte jo bare prøve selv. Pannekakene ble kjempe gode! Med andre ord en veldig fornøyd Line nå altså, haha. Jeg er så giret på å teste ut mange nye, sunne oppskrifter fremover, og har store planer om å gjøre akkurat det. 

Du trenger: 

2 eggehviter
1 egg 
En halv banan 
Litt melk
Valgfritt proteinpulver - Jeg brukte ca 1 ss
Havremel 
Kanel

Bland godt sammen og du er good to go! 

Har dere noen spennende oppskrifter på lur? 

After school

 • 07.01.2015 - 20:54God kveld! Nå begynner jeg å bli lei av mørke dager, vil ha lys og fine bilder - haha. Tenkte jeg skulle tipse dere om litt deilig etter-skole snacks. I dag laget jeg smoothie av frosne jordbær, sukrin gold og vann, og på siden delte jeg opp en grapefrukt. Enkelt, sunt og godt! Jeg synes det er utrolig rart at mange ikke liker grapefrukt? Det er jo bare utrolig godt, bra for forbrenningen og inneholder godt med c-vitamin. Et lite tips er å strø over litt sukrin eller sukrin gold dersom dere synes smaken er litt bitter. Smoothier lager jeg titt og ofte, og kommer ofte tilbake til denne enkle og gode oppskriften! 

Liker dere grapefrukt?

 

BACK ON TRACK

 • 05.01.2015 - 12:54

Heihei! Da var mandagen her igjen, og for min del betyr det at ferien er over og at det er på tide å få tilbake gode rutiner. Det har vært deilig med julemat og julekaker i en lang stund, men nå kjenner jeg at det er på tide å få inn sunnere matvaner og trening igjen. Lunsjen i dag ble indrefilet med potet, grønnsaker og mager kesam blandet med litt sweetchillisauce. Det er et kjempegodt alternativ til usunne sauser, og kan brukes til det meste av kjøtt, kylling og laks. Dette var det vi spiste til middag i går, så med andre ord varmet jeg det enkelt og greit i mikroen, og det var klart på få minutter! 

One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well Ønsker dere en super start på det nye året! 

 

snacking

 • 01.01.2015 - 17:30

Heisann! Tenk at vi er i 2015... I går var det selvfølgelig nyttårsmiddag og familiekos først, før jeg dro videre for å møte resten av vennene mine. Vorset endte opp med å bli det gøyeste, noe det som regel blir hver gang jeg drar ut. Og det er jo forsåvidt greit. Det ble ganske sent før jeg kom meg hjem, men alt i alt en veldig vellykket feiring!

I dag derimot føler jeg bare for å sove, haha. Fant raskt ut at det var en dårlig idè med tanke på at jeg har en åtte timers vakt på butikken i morgen, og laget meg smoothie og fant fram litt snacks i steden. 

Favoritt smoothien som består av forsne jordbær, en banan og vann smakte like godt som alltid. Tok også frem et par småting fra Iherb som jeg fikk i kalendergave før jul. Eple chipsene var ikke gode, så det var jo litt nedtur da. 

Har dere noen spennende planer for året?

TAPAS

 • 30.12.2014 - 22:40

Heihei! I går bestemte jeg og mamma oss for å lage til litt forskjellige tapasretter til middag i dag. Jeg handlet inn rømme, lefser, kremost, brie, salte kjeks og masse annet godt. Vi laget litt forskjellig, og resultatet ble kjempe godt! Selv er jeg veldig glad i såkalt fingermat, og synes derfor denne typen tapas passer ypperlig som middag når vi skal kose oss litt ekstra. På bildene under ser dere de forskjellige tapasrettene vi valgte å lage i dag, og som definitivt kommer til å bli laget neste gang vi skal ha tapas også, hihi.

For å lage det som dere ser øverst på fatet her så brukte vi bare vanlig edamer ost, en god salami og svisker. Faktisk veldig godt! 

Under har vi laget noen lefseruller der vi brukte både grove og lysere tacolefser som vi enten hadde krydret philadelphia, røkelaks og salat på, eller rømme, salat og spekeskinke. Mamma laget faktisk flere gode potetsalater, men tenkte jeg kunne dele oppskriften på min favoritt. For å lage denne brukte vi mandelpoteter, druer, purreløk, litt rømme, litt majones, salt og pepper. Denne er kjempegod sammen med spekemat!

Her laget jeg helt enkelt og greit en tallerken med brie, valnøtter, salte kjeks og en "sylte" som er veldig god sammen med brie. Honning er også et veldig godt alternativ. 


Er dere glade i tapas?

PEANUT BUTTER & BANANA

 • 17.12.2014 - 18:00

...one of my favourite combinations! Alt dere trenger for å lage dette er grovbrød, peanøttsmør og èn banan. Kjempe enkelt og veldig godt, i tillegg varer metthetsfølelsen lenge. Jeg pleier å riste brødskivene, men det kan dere jo gjøre akkurat som dere vil med :-)

Noen av dere som har smakt dette? 

BREKKIE ON THE GO

 • 10.12.2014 - 20:09

Heihei! I det siste har jeg slitt veldig med å stå opp om morgenen, noe jeg egentlig aldri har hatt problemer med før. Det har mest sannsylig noe med årstiden og gjøre, det er jo så og si mørkt hele døgnet! Uansett - det gjør at jeg av og til får litt dårlig tid til å spise frokost, eller rett og slett ikke har matlyst med engang jeg står opp. Da er en næringsrik og god smoothie et godt alternativ, og det var akkurat det frokosten min ble i dag. Jeg blandet frosne jorbær og blåbær, en banan, litt havregryn, vann og jordbær proteinpulver i en blender, og dermed sparte jeg meg mye tid i tillegg til at jeg fikk i meg en god frokost. Det finnes jo utrolig mange muligheter når det kommer til smoothier, og man kan lett velge å lage en som smaker mindre søtt dersom man ønsker det. Denne kan man lett slurpe i seg mens man sminker seg, eller mens man er på vei til jobb eller skole! Selv om det er desember, og litt for mye av det jeg putter i kroppen er julekaker, er det veldig deilig å starte dagen med noe sunt og næringsrikt. Ikke bare blir jeg mer våken, men jeg klarer også å konsentrere meg bedre på skolen. 

Har dere noen gode smoothie-oppskrifter å dele?

GOOD MORNING

 • 07.12.2014 - 12:38

Heihei, og god søndag! I dag startet jeg dagen min med en deilig fruktsalat bestående av banan, eple, klementin og druer, med sitronvann på siden. Med andre ord en veldig god start på dagen. Planene videre i dag er baking av julekaker og pepperkakehus med familien, og bare ladde opp til en ny uke. Tenk at det bare er to uker til juleferie, wii! Håper dere får en fin andre søndag i adventHva skal dere gjøre i dag?

BREAKFAST

 • 04.12.2014 - 11:05Smashed avocado toast - oppskrift fra Eirin Kristiansen HER. 

Har dere smakt dette før?

healthy french toast

 • 24.11.2014 - 12:46Heihei, og god mandag! Sunnere arme riddere er noe jeg lager meg ganske ofte når jeg får lyst på en litt søtere lunsj. Jeg bruker oppskriften til Linda Stuhaug, og den kan dere finne HER. Anbefales virkelig dersom dere ikke har testet den ut fra før av :-) 

Noen av dere som er glade i arme riddere?


laksemiddag

 • 10.11.2014 - 18:09

Heisann! I dag var det min tur til å lage middag, og det ble noe så enkelt og godt som laksewrap. Oppskriften fant jeg på andrea sin blogg for en god stund tilbake, og jeg har laget det ofte siden. Det eneste dere trenger er fullkorns-tortillalefser, laks, salat, mager kesam eller rømme og sweet-chilli sauce. Fikk beskjed fra mamma om at dette kunne hun gjerne spise hver dag til middag, og det sier jo litt! Det beste med denne middagen er at det tar maks 15 minutter å lage den. I tillegg synes jeg det er superbra at man kan lage til porsjonsvis ved enkelt og greit å steke like mange laksefileter som porsjoner, på denne måten trenger man ikke å tenke på rester med mindre man vil :-) 


Noen av dere som er glade i laks? :-)

 

homemade granola bars

 • 06.11.2014 - 16:17

Heihei! I dag prøvde jeg meg på hjemmelagde granola barer, og de ble faktisk veldig gode. Jeg brukte enkelt og greit det vi hadde hjemme, og kan tenke meg desse barene blir enda bedre ved å tilsette tørket frukt - noe jeg dessverre ikke hadde i dag. Det du trenger er: 

♥ 250g havregryn
♥ 50g mandler - Jeg brukte mandler som allerede var kuttet opp
♥ Cocosa 
♥ Honning
♥ Sukrin gold
♥ Kanel 
♥ En banan 

Først blandet jeg sammen alle de tørre ingrediensene. Havregryn og mandler målte jeg opp, mens kanel og sukrin gold tilsatte jeg etter smak. Deretter delte jeg bananen i biter og tilsatte den i blandingen. Så smeltet jeg 1ss Cocosa i mikroen, tilsatte 2ss honning og blandet det sammen. Jeg brukte litt for lite veske, og neste gang kommer jeg til å bruke 2ss Cocosa også. Tilslutt blandet jeg bare det tørre og det våte godt sammen til det ble seende ut slik som på bildet under.

Jeg puttet enkelt og greit blandingen i en form som tåler varme, og satt det i ovnen på 185 grader i 15-20min. Deretter delte jeg opp i barer og lot det stå en stund slik de fikk sette seg før jeg delte de skikkelig. Jeg spiste selvfølgelig ett par, men resten puttet jeg i fryseren sånn at jeg enkelt kan ta opp dersom jeg har lyst på :-) 
Nam! Perfekt som ett lite mellommåltid, eller bare som snacks når du får lyst på noe søtt.

power breakfast

 • 06.11.2014 - 12:20

Heihei, dere! Jeg er dessverre fortsatt syk, og derfor tenkte jeg å lage en skikkelig god og næringsrik frokost som forhåpentligvis gjør at jeg blir frisk snart. Den bestod av to av mammas hjemmelagde skiver toppet med makrell i tomat, en appelsin og en stor green-shot. 

Green-shoten smaker ikke så veldig godt, men den inneholder utrolig mye bra og er definitivt et tilskudd som er verdt å ta viss man orker smaken. Personlig synes jeg at denne smaker bedre enn både hvetegress og spirulina i pulverform. Tilskuddet inneholder ikke hvete, gluten eller melk og har hele 70 naturlige ingredienser i form av næringsrike supermatvarer. 

Ønsker dere en kjempefin torsdag 

chicken and pasta salad for lunch

 • 04.11.2014 - 15:24

- Kylling, fullkornspasta, salat, agurk, mais, paprika og fetaost - 

Hva spiste dere til lunsj i dag? 

I could eat this all day

 • 28.10.2014 - 22:09

..og det mener jeg! Denne blandingen spiser jeg hver eneste dag, enten til frokost, lunsj eller kveldsmat. Det er utrolig godt, og ikke minst proppet med masse næring. Jeg pleier å bruke litt forskjellig, men nå for tiden går det for det meste i desse ingrediensene:

 ♥ Gresk yoghurt - Jeg kjøper naturell versjonen, og synes den er kjempegod. Yoghurten bidrar med proteiner, kalsium og B-vitaminer som gjør at jeg holder meg mett lenge, gir meg sterkt skjelett, og i tillegg er B-vitamin godt for både hud, hår og negler. Det går også helt fint å bruke tyrkisk yoghurt. 

♥ Chiafrø tilsetter jeg da det inneholder mye proteiner, kostfiber og sunne omega-3 fettsyrer. 

♥ Sukrin gold pleier jeg å tilsette på grunn av smaken sin skyld. Jeg bruker aller helst kokkosnøtt sukker, men det er ikke alltid jeg har tilgjengelig. 

Valnøtter eller mandler er kjempe godt og har mange helse fordeler. Valnøtter er rike på magnesium som styrker både imunforsvaret og hjelper mot regelmessig hjerte - og muskelfunksjon. Mandler er blandt annet rike på E-vitamin som er en viktig antioksidant. 

Frosne bringebær, her kan man like gjerne bruke ferske, men uansett gir det kjempegod smak i blandingen! Bringebær er et bær som inneholder både antioksidanter, vitaminer og mineraler. 

Jeg liker også å tilsette cacao nibs(søte), dersom jeg har det tilgjengelig. 

Slik ser det som regel ut før jeg blander det godt sammen. På bildet under ser dere hva som gjemte seg under bringebærene, naam. Det ser kanskje ikke kjempegodt ut, men jeg anbefaler dere å prøve det ut dersom dere er glad i gresk yoghurt og bringebær :-)

Hva spiser du sammen med gresk yoghurt? 

Questbar cookies med vaniljefyll

 • 22.10.2014 - 18:15

Heihei! I dag fikk jeg plutselig lyst på noe søtt etter lunsj og bestemte meg da for å prøve noe nytt. Det var utrolig enkelt, og etter min mening veldig godt :-) Det eneste dere trenger er en questbar med valgfri smak, gresk yoghurt, vaniljeessens og ekte vanilje stang(kan droppes). Del questbaren i to deler, og del deretter disse delene i to. Jeg brukte en kjevle til å få de helt flate og runde. Deretter plasserte jeg dem i ovnen på 200grader i rundt tre minutter. Mens du venter kan du lage vaniljefyllet, og for å lage det tok jeg bare en stor spiseskje gresk yoghurt og tilsatte vanilje etter smak. 

Ta cookie bitene ut av ovnen og avkjøl, deretter er det bare å påføre ønsket menge med fyll! Jeg vridde dem litt mot hverandre og spiste en og en del, slik at ikke alt fylle skulle renne ut ved første bit, haha. Neste gang tenker jeg å tilsette litt sukrinmelis i blandingen, tror det hadde gjort den enda bedre! 
Questbaren jeg brukte var i smaken cookies and cream dersom noen skulle lure på det! Noen andre som er glade i questbarer? 

Gulrotsuppe og grove rundstykker

 • 21.10.2014 - 18:42

...en av mine favoritt middager! Mange av veninnene mine mener jeg har ganske sær smak når det gjelder mat, haha. Jeg spiser så og si alt mulig rart, og har aldri vert spesielt kresen. I dag laget mamma noe av det beste jeg vet til middag, nemlig gulrotsuppe - nam. Hun lager den enkelt og greit ved å koke løk, gulrøtter og vann, og deretter moser hun det sammen og tilsetter creme fraiche. Dersom dere ikke har smakt det, så anbefaler jeg det virkelig, hihi. Ferske og varme, grove rundstykker er jo prikken over i'en. 

Hva er din favoritt middag? 

lunchtime

 • 20.10.2014 - 12:21

Heihei, dere! Da var det allerede mandag igjen, og det er egentlig utrolig deilig å tenke på at ukene går så raskt. Nå har jeg akkurat rigget meg til med deilig lunsj og Gossip Girl på skjermen. I dag ble det middagsrester fra i går, som var wok med svinestrimler, fullkornsris og mango. Kjempegodt og utrolig enkelt! Mangoen gjør virkelig det lille ekstra, men ananas fungerer minst like bra :-) 

Hva pleier dere å spise til lunsj? Ha en strålende mandag ♥

raspberry-banana smoothie

 • 19.10.2014 - 15:53


- blend and enjoy -

the perfect snack

 • 17.10.2014 - 15:58

Heihei, og god helg! Tenkte jeg skule dele ett super enkelt, sunt og ikke minst godt mellommåltid med dere. For min del er i alle fall dette helt perfekt som ett lite mellommåltid etter skolen mens jeg venter på middag. Det består enkelt og greit av yoplait 0% vanilje yoghurt toppet med hjemmelaget musli, smaken på yoghurten kan man selvfølgelig variere! Ved siden av er ett glass med sitronvann helt perfekt. 

Hva liker dere å spise som mellommåltid? :-) 

Eple-chips

 • 10.10.2014 - 17:36

Heihei! Dersom du er ute etter et sunnere alternativ til fredagskosen er det bare å lese videre. Jeg har gjort dette med søtpoteter før, noe som er kjempegodt, men har hørt at det skal være like godt om du lager chips av epler! Det er utrolig enkelt og det eneste du trenger er ett eller flere epler, kanel og sukrin/sukrin gold. Start med å sette ovnen på 100 grader, slik at den blir varm og god. Skjær eplene opp i tynne strimler og plasser dem på ett bakepapir, pass på så de ikke ligger over hverandre. Strø over valgfri mengde med kanel og søtning på begge sider, og deretteter er det bare å putte brettet i ovnen og sette klokken på en time. - Etter en time snur du strimlene og lar de stå en time til. Det tar litt tid, men det er absolutt verdt det, hihi! 

Over ser dere eplene før jeg satte de i ovenen og etter to timer. La dem stå å hvile i minst fem minutter før du spiser dem, slik at de blir ekstra sprø. Og da vil du ende opp med noe som ser ut som på bildet under her! Jeg prøvde med ett rødt og ett grønt eple, og begge deler var like godt etter min mening :-) 

Nam! Har du laget eple-chips før? 


 

Cake in a cup

 • 09.10.2014 - 19:54

Denne saken her er helt genial dersom du plutselig får lyst på noe godt, men fortsatt vil velge det sunnere alternativet. Det tar deg maks to minutter å fra start til slutt å lage denne, og den smaker veldig godt! Det er faktisk noe så enkelt som en sunnere kake. Det eneste du trenger er en pakke med kakemiks og vann eller melk, alt ettersom hva du selv foretrekker. Jeg tok 50/50 vann/melk og det fungerte kjempebra. 

Det eneste jeg gjorde var å blande kakemiksen med vann og melk, og satte det i mikroen i 50 sekunder. Tiden kan du variere alt ettersom hvor bløt du ønsker kaken, men jeg anbefaler å starte med 50 sekunder og deretter øke viss du synes det er for lite. Deretter toppet jeg kaken med noen bringebær og voila! Kakemiksen kjøpte jeg på rema1000.

Slik ble mitt resultat i dag :-) Har du smakt denne før?  

The perfect fall drink

 • 06.10.2014 - 17:40

I mine øyne er det absolutt nødvendig med noe varmt i koppen nå som det er høst og dette er en av mine favoritter. Det er en slags Chai Tea Latte og den har en skikkelig god "høstsmak" om jeg kan kalle det det. Den er i alle fall veldig enkel og rask å lage og alt du trenger er: 

♥ Valgfri melk
♥ Chai Green Tea
♥ Sukrin Gold
♥ Kanel 
♥ Ett krus 
♥ Vann

Start med å koke opp 1,5 - 2dl vann og ha i te-posen. Deretter tar du 1,5dl melk og varmer i mikroen i ca ett minutt - tilsett valgfri mengde kanel og sukrin gold etter smak. Så er det bare å blande sammen melken og te-en og voila! Dersom du ønsker, er det også kjempe godt og toppe me en dæsj krem  

Hva er din favoritt drikk om høsten? :-)

let's eat

 • 05.10.2014 - 14:31

Heisann! Da var dagens treningsøkt overstått og i dag ble det en kort men effektiv økt der jeg sprang 4x4 intervaller. Etter trening er jeg veldig opptatt av å få i meg næring slik at kroppen kan bygge seg raskt opp igjen, og selv om vi ikke hadde så veldig mye i kjøleskapet i dag, gikk det helt fint med litt fantasi! Jeg elsker havre-polarbrødene som heter havretrippel, så det ble en del av dagens lunsj. Til topping tok jeg frosne jordbær sammen med sukrin i mikroen og rørte det godt sammen, mm. En kopp grønn te på siden måtte også til.  (og så ble det selvfølgelig en questbar til dessert da, hehe)

Hva liker dere å spise etter trening?

mat inspirasjon

 • 02.10.2014 - 21:27

God kveld! Regner med det ikke bare er meg som blir litt matlei inn i mellom og går tom for inspirasjon? Under her har jeg samlet noen av mine favoritt matretter og snacks som liker å spise, hos meg går det mye i fisk, kylling, karbonadedeig, grønnsaker, frukt, havregryn og meieriprodukter - men det er akkurat sånn jeg liker det. Håper dere blir litt inspirerte og så setter jeg stor pris på om dere vil dele noen gode tips til enten matretter eller snacks i kommentarfeltet!


1. Denne salaten kjøpte jeg vel og merke på en beachclub i Nice i sommer, men den var utrolig god! Den bestod av salat, quinoa, grapefrukt og appelsin.
2. Denne deilige fruktsaken kjøpte jeg samme dag. Det er som en helt vanlig fruktsalat der de har skjært ut innholdet av en annanas og puttet forskjellig frukt opp i den, det smaker selvfølgelig like godt dersom du bruker en skål - men det er jo litt stas og lage det til slik. Det går også fint å bruke vannmelon til dette :-)
3. Hjemmelaget juice er såå godt og jeg er en kjempe fan. Husker dessverre ikke helt hva disse bestod av men en klassiker er jo hjemmepresset appelsinjuice.
4. Deilig fruktsalat bestående av melon, serranoskine og jordbær, nam! 

1. Knekkebrød med makrell i tomat, banan og smoothie av jordbær, litt sukrin og vann. Veldig sunt, enkelt og godt.
2. Fullkorns spaghetti med karbonadedeig blandet med tomatpure, løk, gulerøtter, litt sukrin og vann.
3. Yoghurt med bær er en klassiker.
4. Knekkebrød med økologisk peanøttsmør og banan. Dette er også kjempegodt på ristet brød som toast! 

1. Melon og serranoskinke.
2. Knekkebrød med avokado, salt og pepper, og gullsalami med agurk sammen med ett egg.
3. Taco er noe jeg spiser sikkert hver uke og jeg går aldri lei! Varier mellom tacosalat og å fylle i fullkornslefs eller speltlompe.  
4. Chiapudding, min hverdagsfrokost for øyeblikket. Chiafrø blandet med mandelmelk og vaniljedråper toppes med banan.  

1. Eplebåter og dadler. Dersom du ikke har smakt dadler, vell - da må du smake det! Det er såå godt.
2. Sjokolade grøt fra Linda Stuhaug sin blogg. Oppskriften finner dere HER.
3. Havregrøt toppet med banan, valnøtter og kanel.
4. Mørk sjokolade og melon.  
1. Proteinpannekaker med rørte bringebær og banan. Desse er fra proteinfabrikken.
2. Gresk yogurt, sukrin gold og frosne bringebær. Er også kjempegodt med cacao nibs og chiafrø på.
3. Laksefilet med gulrot, blomkål, brokkoli og ekstra lett rømme.
4. Questbarer - kjempegod snacks dersom søtsuget skulle melde seg.

Liker dere slike innlegg? Har du noen mattips å dele? :-) 

 

Middagstips

 • 29.09.2014 - 18:09

Heihei! Tenkte jeg skulle dele et slags middagstips med dere som kanskje har litt dårlig tid inn i mellom og vil ha noe som er enkelt, men også godt. Dersom jeg ikke orker å lage noe fra bunn av er jeg veldig glad i ferdigmaten til Findus. Den har blitt kåret til den "sunneste" ferdigmaten på markedet av flere som har forsket på det og er heller ikke så alt for dyr. En pakke koster rundt 50 kroner og inneholder to porsoner, slik at du lett kan steke halve pakken og fryse den andre halvdelen til en annen dag. I dag ble det Tikka Masala, noe som jeg elsker(♥).

Da jeg var på butikken plukket jeg også opp det nyeste DET NYE bladet, der fineste Åshild prydet forsiden. Jeg var jo fast tilhenger av serien, og synes det var veldig fortjent at hun vant. Ellers er det jo ett kjempeflott magasin med en god blanding av mote, mat og trening - akkurat sånn jeg liker det. Nå skal jeg fortsette å lese til en prøve jeg skal ha før jeg tar turen på trening. Vi blogges :-) 

Chia pudding

 • 21.09.2014 - 10:49

Heihei! Tenkte jeg skulle tipse om et sunt og godt frokosttips - nemlig chia pudding. Det er utrolig enkelt og kan varieres på veldig mange måter. For å lage det trenger du egentlig bare chia frø, en form for veske og evnt. smakstilsetning. 

Jeg brukte: 
3ss chia frø
1,5dl mandelmelk
4-8 vaniljedråper

Alt du gjør er å blande sammen ingrediensene og deretter lar du det stå over natten. Anbefaler å røre av og til. Jeg toppet med litt banan, men forskjellige bær er også veldig godt.  

Nam! Nå står lesing til særemne for tur før jeg skal starte dagen. Ønsker dere en hærlig søndag 

iherb delivery

 • 20.09.2014 - 23:24

I dag var jeg i posten og hentet et par pakker fra Iherb, hvor jeg og mamma blandt annet bruker å bestille questbarer, superfoods og andre ting som enten er billigere enn i Norge eller vi ikke har her. I pakkene var blandt annet desse produktene som jeg liker veldig godt og tenkte jeg skulle dele med dere! 

Chia frø er noe jeg liker veldig godt både på grunn av at det har mange forskellige bruksområder og bra næringsinnhold. Det innholder mye fiber, proteiner og er en bra kilde til sunt fett. Jeg bruker å ha chia frø i havregrøten, over yoghurten eller bare som en chia pudding. 

Kakao pulver bruker jeg til flere ting, blandt annet i havregrøt, milkshaker og til å lage kakao. Det inneholder også mye fiber, men er også en bra kilde til både jern og magnesium. 

Spirulina tar jeg egentlig bare fordi jeg føler det er bra for meg, haha. Neida. Det blir sagt at spirulina skal dempe søtsug, øke metthetsfølelsen og gi mer energi - og hvem sier ikke ja til det? Det skal også være mange andre fordeler med denne typen superfood. Tok det regelmessig før, men nå har jeg ikke tatt det på en god stund og tenkte jeg skulle prøve det ut :-)


Har du noen iherb-favoritter? 

lunch'o clock

 • 15.09.2014 - 12:31

Heihei! I dag dro jeg til skolen som vanlig og følte meg egentlig helt fin, men etter hvert fikk jeg skikkelig mageverk og det endte med at jeg dro hjem. Etter ett par paracetter og en god kopp te ble det heldigvis litt bedre. 

Bestemte meg da for å lage meg en god lunch i håp om å bli bra igjen så fort som mulig, sykdom har jeg ikke tid til nå altså. Jeg lagde proteinpannekaker fra proteinfabrikken, noe som er utrolig enkelt å tilberede og ikke minst godt. Tok litt fryste bringebær i mikroen i ett par minutter sammen med en ts sukrin gold og rørte det sammen. Tok meg også en banan på siden. Med andre ord en veldig næringsrik og god lunch. 

Nå skal jeg bare slappe litt av før jeg må begynde å gjøre lekser litt senere i dag. Ønsker dere en super uke

Questbar milkshake

 • 12.09.2014 - 15:27

Heihei og god fredag! Tenkte jeg skulle starte helgen med å dele en deilig oppskrift på en kjempegod milkshake. Questbarer kan man bruke på uendelig mange måter, og i dag tenkte jeg at jeg skulle prøve å bruke den i milkshake - noe som ble kjempegodt. Jeg er en kjempestor milkshake og smoothie-fan så dette var midt i blinken for meg :-)

Du trenger: 

1 questbar
1 frossen banan
ca 2,5dl melk 
1ts kakaopulver
1-2ss sjokoladeprotein Det eneste du trenger å gjøre er å putte alt sammen i en blender og deretter mikser du det godt sammen for å unngå klumper. Da vil det se ut slik som på bildet under.Oppskriften holder til ett stort glass, og er veldig mektig. Perfekt å lage etter skolen dersom man skal ha sen middag, eller for eksempel etter trening! Denne milkshaken er stapp full av proteiner, samtidig som den har sunne karbohydrater fra bananen. Jeg liker den ganske tykk, men dersom du vil ha den tynnere er det bare å tilsette litt mer melk.
Ønsker dere en fin fredag 


 

lykke i posten

 • 10.09.2014 - 19:19

Heihei! I dag da jeg skulle på jobb hentet jeg en pakke i posten som inneholdt noe av det beste jeg vet, nemmelig questbarer. Regner med at mange av dere har hørt om denne herligheten, og dersom dere ikke har det, er det absolutt på tide! Questbarer er herlige proteinbarer uten tilsatt sukker som er rike på fiber og som ikke inneholder gluten. Hver bar har heler 21g proteiner, noe som er viktig å få i seg spesielt dersom man trener mye. 

Chocolate Chip Cookie Dough smaken er favoritten av de jeg har prøvd. Den smaker veldig godt alene, men er helt himmelsk dersom du putter den i stekeovnen til den blir krisp uttenpå, men fortsatt er myk inni, nam. Jeg er også veldig glad i Chocolate Brownie smaken. Utrolig praktisk å ha dersom søtsuget skulle melde seg midt i uken :-)Hver eske inneholder tolv barer og det lønner seg å bestille dem fra utlandet dersom du er ute etter en grei pris. Jeg bestiller mine HER, og har ett par tips for å få det så rimelig som mulig. For å unngå tollen er det viktig og ikke handle for mer enn 200 norske kroner ved hver bestilling. Da er det bedre å bestille flere ganger og heller betale dobbel frakt, frakten er mellom 20-40 norske kroner.

Dersom du bruker koden JPC305, får du $5 avslag på din første bestilling. 

Har du smakt questbarer?

the perfect snack before bed

 • 02.09.2014 - 19:05God kveld, dere! Tenkte jeg skulle tipse om ett veldig enkelt, sunt og godt kveldsmåltid - eller mellommåltid om du måtte ønske. Det eneste du trenger er yoplait 0% yoghurt,jeg har brukt vanilje og litt bær! Perfekt dersom sulten melder seg rett før sengetid eller dersom du bare vil ha noe sunt og godt i løpet av dagen!

Ha en fin kveld

frokost tips - havregrøt

 • 30.08.2014 - 09:06

God morgen! Tenkte jeg skulle titte innom med ett raskt frokost tips før jeg drar avgårde på jobb. Havregrøt spiser jeg omtrent hver dag til frokost, både fordi det smaker godt, er næringsrikt og ikke minst raskt og tilberede. Havregryn inneholder trege karbohydrater som gjør at du holder deg mett lenger, mye fiber og litt protein. Jeg vil gjerne ha litt mer protein i frokosten min da det er med på å bygge en sterk kropp, så jeg tilsetter som regel litt proteinpulver. Toppingen varierer jeg hver dag, men det blir som regel en blanding av kanel, sukrin, forskjellige bær og nøtter. Noen ganger tilsetter jeg mager cottage cheese istedenfor proteinpulver. 

Ingredienser: 

40gram havregryn

1ss proteinpulver(jeg bruker vanilje)

Vann eller melk 

Valgfri topping

 

Først tar jeg 40gram havregryn i en liten skål og fyller opp med ca 1,5-2dl vann. Deretter rører jeg godt og setter skålen inn i mikrobølgeovnen på full styrke i ca 1,5min. Når grøten er ferdig tar jeg den ut av mikronølgeovnen og tilsetter ca 1ss proteinpulver. Til topping bruker jeg bare det jeg har tilgjengelig og idag ble det kanel, valnøtter og banan. 

rolig kveld

 • 29.08.2014 - 18:01

Heisann! Dagen i dag har gått utrolig raskt og det er egentlig ganske deilig. Slutter litt tidligere på skolen på fredager - noe som er fantastatisk, og som jeg idag benyttet til å dra rett til treningssenteret for en liten økt. Økten bestod av gerilja intervaller etterfulgt av litt styrke på overkroppen, så nå tar jeg helg med god samvittighet. Eller, jeg har vell ikke helt helg enda i og med at jeg skal entur innom jobben i morgen, men det blir bare gøy:)

Nå har jeg akkurat stappet i meg fredagstacoen og satser på en rolig kveld. Taco er definitivt en av mine favoritter når det kommer til mat, blir aldri lei! 

___________________________________________________________________________________________________________________

Håper dere får en fin fredagskveld! 

 

Line Leknesund

VelkommenEnjoying life in NYC! Contact me: lineleknesund.blogg@hotmail.com

Follow

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

hits