LONDON GUIDE

  • 24.02.2015 - 16:00

Heihei! Det var en leser som lurte på om jeg kunne lage en liten London-guide hvor jeg tipser dere om ting man bør gjøre når man er der. Nå er jeg ingen ekspert når det kommer til London, men etter å ha vært der ett par ganger har jeg fått litt peiling. Jeg har valgt å dele opp denne guiden i kategorier til hvor dere kan bo, hvilke transportmiddel som lønner seg å bruke, gode shoppingsteder, gode plasser å spise mat og attraksjoner. 

WHERE TO LIVE?

Når det kommer til hvor man skal bo i London så har jeg egentlig ikke så veldig mye å komme med, men siden jeg har vært der to ganger skal jeg fortelle litt om mine opplevelser. Første gangen jeg var der bodde jeg på rom sammen med Andrea, mamma og mammaen til Andrea. Dette hotellet var ganske lite, men rommene var store og nok så fine. Hotellet heter Cleveland Hotel, og ligger i nærheten av Hyde park. Dette er et hotell jeg kan anbefale videre og som har en veldig grei standard! 

Veldig viktig å sende siste snap før man forlater hotell wifi-en, haha.

Når jeg var i London nå i Februar så bodde vi på Royal National Hotel. Det er vel egentlig et hotell for studiegrupper sånn jeg forstod det, men det er nok fult mulig å booke her dersom man ønsker. Rommene var rene og vi hadde greit med plass, så dette er også et helt okei alternativ. Hotellet lå ganske nært undergrunnen, og dermed kom vi oss raskt frem og tilbake fra alt mulig. 

HOW TO GET AROUND?

Første gangen jeg var i London var taxi det transportmiddelet som ble mest brukt. Enkelt, greit, og relativt billig. Vi tok også tog da vi skulle et lite stykke utenfor London. Det gikk også veldig fint, og kan fint brukes dersom man skal langt. 

Undergrunnen er egentlig et avsnitt i seg selv. Da jeg var i Madrid for et par år siden fikk jeg litt skrekken for undergrunnen, både fordi det var varmt, klamt, stappet med folk, og ja - you name it. Dermed var jeg egentlig ikke så veldig gira på å bruke dette som transportmiddel nå, men prøvde meg på den likevell. Det gikk overraskende greit, og de aller fleste gangene jeg reiste med den fikk vi sitteplasser. Undergrunnen er nok det billigeste og raskeste transportmiddelet, og den er absolutt ikke vanskelig å forstå seg på. 

WHERE TO SHOP?

Dette er vel det mange lurer på før de drar til London for første gang! Jeg er en sånn person som synes Oxford Street er en veldig okei plass å shoppe i. Her finner dere butikker som zara, aldo, river island, bershka, primark, topshop, urban outfitters osv. Ved å gå inn i en sidegate finner dere også Victoria's Secret ganske enkelt. 

Et kjøpesenter som jeg kan anbefale er Westfields. Det er et kjempestort kjøpesenter med utrolig mange butikker, og så vidt jeg husker var det absolutt ikke like mye folk her som i Oxford Street. 

For et par år siden tok vi også turen innom en outlet som lå et lite stykke utenfor London ved Bicester Village. Her var det butikker som Juicy Couture, Michael Kors og Ralph Lauren. En grei plass å dra dersom man er ute etter designerklær til en litt billigere pris. 

Ellers er det noen få butikker rundt om i Picadilly Circus, blant annet Sportsdirect som har ganske greie priser på merker som nike og adidas. Her er det ikke mye shopping, men det kan være greit å ta en liten runde dersom dere er innom Picadilly Circus.  

WHERE TO EAT? 

Jeg har egentlig aldri hatt fokus på mat mens jeg har vært i London. Det blir bare en kjapp liten pause mellom shoppingen, eller en tur innom butikken for å kjøpe med litt frukt og sjokolade til hotellet etter en lang dag. Men jeg kan i alle fall anbefale Fridays som ligger mellom Leister Square og Picadilly Circus. Jeg er omtrent alltid fornøyd med maten min der uansett om det er i Norge eller i utlandet. 

Ellers synes jeg Subway er en veldig grei plass å stoppe på mellom shoppingen, eller bare til å ta med hjem. Dere finner som regel subway flere plasser i London, og her velger dere helt selv hvor sunn maten skal være. 

Viss dere er glade i kanelsnurrer så må dere innom Cinnabuns! Her selger de kun kanelsnurrer med en kjempegod melis på, åh - det er såå godt. Den lille butikken finner dere midt i Picadilly Circus. 

Pret A Manger er en kjempefin kafè for dere som liker litt sunnere mat. Her har de fruktbeger, mandelmelk, yoghurt med topping - og mye mer. Her spiste vi hele tiden sist jeg var i London, og jeg var stortsett veldig fornøyd! 

WHAT TO DO?

London har uendelig mye å by på når det kommer til ting å se og gjøre. Første gangen jeg var der ble det omtrent bare shopping - noe som er en opplevelse i seg selv, mens nå når jeg var der med klassen ble det en god del mer titting. 

London Eye er en attraksjon jeg har veldig lyst til å prøve! Vi fikk dessverre ikke tid, men det så veldig flott ut - så det skal jeg gjøre neste gang jeg drar dit.

Noe som nesten er et must når man drar til London er å se en musikal. Jeg så we will rock you for ett par år siden, og det var veldig gøy å ha gjort det. Personlig synes jeg den varte litt for lenge, men der var absolutt en opplevelse jeg ikke ville vært foruten. 

En tur til Hyde Park er også en koselig ting å gjøre dersom man trenger en liten pause. Kan tenke meg at en piknik her med jordbær, sjokolade og god mat er kjempe koselig om sommeren! Her hopper ekkorn rundt om kring hele tiden, kan tro vi tok frem kameraet da - haha. Det ble dessverre ikke en veldig utfyllende guide, men jeg håper at noen av dere kan ta nytte av den :-)  

HJEMREISE

  • 19.02.2015 - 18:27

På fredag var det tid for hjemreise, noe som var veldig kjedelig samtidig som det var veldig deilig - haha. Dagen startet vi med en tur på museum, og det var egentlig ganske interessant. Etter det dro vi rett til flyplassen og reisen der i fra varte vell i 11timer viss vi teller med all ventingen, woho! Slenger med et par bilder fra de få timene vi hadde i London på fredag :-) 

Dette er såå typisk meg på reise.. Vesken blir alltid full uansett hvordan jeg gjør det, haha. 

Det var altså det siste innlegget fra London. Håper det har gått greit at jeg postet dem slik siden jeg ikke fikk postet noe mens jeg var der! Ellers må dere bare spørre dersom dere lurer på noe angående turen, og så kommer det sikkert flere bilder i senere innlegg :-) 

LAST DAY IN LONDON

  • 18.02.2015 - 15:30

Torsdag var den siste hele-dagen vi hadde i London. Denne dagen var det bestemt at vi skulle en tur til Waterloo for å dra på museum, etterfulgt av en tur til London Eye og Trafalgar Square før vi avsluttet dagen på Camden Market. Trafalgar Square var en ganske fin plass med mye folk, en stor fontene og fine statuer. Her var det også folk som underholdt med mange forskjellige ting. Camden Market var ikke noe for meg, og heller ikke for venninnene mine, så det ble en kjapp tur innom før vi dro videre. En veldig fin dag som vi avsluttet med en runde i Oxford Street før det var fellesmiddag med klassene på Fridays. Denne dagen tok jeg dessverre ikke med meg kameraet ut, men slenger med et par bilder som ble tatt med iphonen. Vi snakkes! 

HARRODS, BUCKINGHAM PALACE AND BIG BEN

  • 17.02.2015 - 16:15

Onsdag startet vi med noen timer på Harrods. Det er et stort bygg med avdelinger som Louis Vuitton, Burberry og Valentiono - med andre ord ble det ikke så mye shopping der. Vi gikk rundt der en liten stund før vi satt oss ned på Starbucks for en morning coffe. Tror aldri jeg har drukket så mye kaffe før som jeg gjorde i London, haha - her snakker vi flere kopper om dagen, noe som er veldig uvanlig for meg. 

Etter Harrods gikk vi videre gjennom Hyde Park til Buckingham Palace, hvor vi fant oss en plass å spise lunsj. Det var utrolig kaldt denne dagen, så på dette tidspunktet var vi allerede klare for å dra tilbake til hotellet - men neida. Etter å ha gått videre gjennom Hyde Park skulle vi være med på en totimers guidet-tur utendørs. Selv om det var ganske kjedelig og kaldt, så hadde vi det litt morro og fikk forsåvidt vite mye interessant.

Når vi kom tilbake hoppet jeg og Julie rett i badekaret for å få igjen varmen. Her koset vi oss litt før vi tok undergrunnen til Picadilly Circus og Oxford Street. Vi så faktisk de som spilte inn til Britain's got Talent og som kom springende ut flere ganger, haha! 

Enda en fin dag i byen overstått!

SECOND DAY IN LONDON

  • 16.02.2015 - 18:41

På tirsdag våknet vi litt mer uthvilte, og var veldig klare for en ny dag i storbyen. På planen stod besøk til Tower of London, etterfulgt av en tur til brick lane og St.Pauls kirken. Tower of London er et stort slott hvor de bevarer blant annet juvelene til de kongelige. Her hadde vi guidet-tur og fikk masse informasjon. Vi tok oss selvfølgelig tiden til å ta en god del bilder både på innsiden og på utsiden hvor vi hadde utsikt mot tower bridge. Haha, vi hadde det skikkelig morsomt med han her altså. 

Brick Lane er en gate i London hvor de fleste pakistanerene bor. Her tok jeg ingen bilder da vi uhendigvis kom midt inn i en begravelse, og følte oss litt utilpass. Etter besøket her følte jeg meg litt dårlig, så jeg bestemte meg for å dra tilbake til hotellet for å slappe av slik at jeg forhåpentligvis ble bedre til kvelden. Jeg så bilder fra de som dro til St. Paul's kirken, og utsikten så utrolig fin ut. Helt sikkert en kjempefin opplevelse for dem som var der :-)

Etter å ha slappet av på hotellet i et par timer følte jeg meg mye bedre og ble med jentene en tur til Oxford Street. Her ble det litt shopping, og ellers bare koset vi oss. Haha, jeg og Julie ble stoppet av en mann som skulle ha oss med inn for å teste ut noen produkter og for å få noen vareprøver. Det var skikkelig morsomt fordi han kunne litt norsk, og forstod det meste vi sa. Produktene var i alle fall veldig gode da, - gikk ut med silkemyke hender og skinnende negler. 

Ønsker dere en fin kveld! 

LONDON DAG 1

  • 15.02.2015 - 14:13

Heihei! Som dere kanskje har forstått så hadde vi ikke internett på hotellet i London, og dermed ble det ingen blogging mens jeg var der. Jeg kom hjem sent på fredag, og i går gikk dagen til jobb, kino og venninekos. Nå er jeg med andre ord klar for å dele mange bilder med dere! Jeg kommer til å poste ett innlegg fra London daglig fremover, så da blir det alt i alt fem innlegg og kanskje et par med litt ekstra bilder :-)

På mandag var vi fremme på hotellet litt senere enn planlagt, men startet programmet rundt klokken fire. Denne dagen tok vi turen til Covent Garden, Leicster Square og Picadilly Circus. Vi hadde ingen planlagte aktiviteter, så vi gikk bare rundt og tittet litt rundt på de forskjellige plassene. Covent Garden var vi ikke så utrolig begeistret over, så her gikk vi en liten runde før vi satt oss ned på en liten kafè.

Så fort vi spaserte videre mot Leicster Square ble ting mye mer interessant, massevis av butikker langs gaten og det var fullt av folk. Vi fulgte hele gaten og endte opp midt i Picadilly Circus. Der selger de verdensbeste cinnabuns altså, så her må dere innom viss dere skal til London. Her tok vi også turen innom et par butikken før vi ble så slitne at vi dro rett tilbake til hotellet for å legge oss. 

Noen av dere som har besøkt desse plassene før?

NESTE STOPP - LONDON

  • 08.02.2015 - 20:24

God kveld, dere! Nå er det bare noen få timer til jeg setter nesen mot London med den kjekke engelsk-klassen min. Vi skal være der i fem dager, og kommer med andre ord hjem på fredag. Jeg gleder meg kjempemye til å tilbringe noen dager i storbyen med gode venninner, og ikke minst til å ta mange fine bilder som jeg skal dele med dere. Bloggingen blir mest sannsynelig lagt opp som i Berlin - altså ett innlegg hver kveld om hvordan dagen har vært, og kanskje noen antrekksbilder inn i mellom. Dersom det er ting jeg vil skrive mer detaljert om så kommer jeg nok til å dele det i uken etter! Og når vi snakker om uken etter, så har jeg faktisk vinterferie - WOHO. Det har vært etterlengtet altså, haha. 

Det er faktsik litt over to år siden jeg var i London sist, så det skal bli utrolig morsomt å dra dit igjen. Legger ved noen bilder fra den turen :-)

Ellers må dere gjerne følge meg på instagram dersom jeg ikke får tid til å oppdatere her inne de kommende dagene @lineleknesund. Ha en fortsatt fin kveld! 

Line Leknesund

VelkommenEnjoying life in NYC! Contact me: lineleknesund.blogg@hotmail.com

Follow

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

hits